Hoofdkwartier BE: 0032 3541 7126

PEMA baant de weg voor de milieuvriendelijke dual fuel-technologie

Sinds 2012 biedt PEMA haar klanten voertuigen te huur aan die met een diesel-gasmengsel aangedreven kunnen worden. Bij deze “dual fuel-technologie” wordt diesel in het aanzuigkanaal vermengd met gas (LPG), hetgeen het verbruik van diesel vermindert en voor een milieuvriendelijke verbranding zorgt.

Hiermee maakt PEMA de weg vrij voor een innovatieve en duurzame techniek.

 
 • PEMA-huurklanten hebben in de afgelopen jaren al 35 miljoen kilometer zonder problemen afgelegd met de dual-fueltechniek: een bewijs dat het werkt!
 • PEMA kan bogen op referenties met jarenlange ervaring voor de technische uitvoerbaarheid van het op de toekomst georiënteerde systeem en opent een nieuwe afzetmarkt voor LPG.
 
 
 • LPG ontstaat als afvalproduct bij de winning en raffinage van aardolie.
 • Door deze referentie nemen de vooroordelen ten opzichte van dual fuel-systemen af, hetgeen de verdere verspreiding van deze technologie bevordert.
 

PEMA stelt technische normen op de markt vast

PEMA heeft zich als doel gesteld om op elk moment een zo jong mogelijke vloot met de modernste techniek aan te bieden en investeert jaarlijks in ongeveer 3.000 nieuwe trucks en motorwagens. Wij willen daarbij de wettelijke milieunormen indien mogelijk met eigen oplossingen nog overtreffen.

 
 • Het engagement van PEMA als een van de grootste fabrikantonafhankelijke verhuurders van bedrijfsvoertuigen in Europa heeft een “vuurtoreneffect” op de rest van de markt.
 • Als verhuurder stelt PEMA haar klanten innovatieve technologieën ter beschikking en neemt hierbij alle aankooprisico’s op zich: daardoor daalt de drempel om nieuwe technologieën te gebruiken.
 
 
 • De technologische vooruitgang leidt op korte termijn tot systemen voor het reinigen van uitlaatgassystemen en aandrijfsystemen die steeds efficiënter worden.
 

De warmtekrachtkoppeling van PEMA

De PEMA warmtekrachtkoppeling bewijst dat PEMA niet alleen in haar wagenpark, maar ook in het bedrijf zelf duurzaam handelt. De warmtekrachtkoppeling van PEMA werd door een Environmental Efficiency Award bekroond. Naast de vermindering van potentiële milieurisico’s en een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik lag het accent ook op de verbetering van het welzijn van de medewerkers van PEMA.

Wat indrukwekkende elementaire informatie:

 
 • Het jaarlijkse CO2-verbruik werd met meer dan 400 ton verminderd
 • Duurzame vermindering van het energieverbruik
 
 
 • Beter temperatuurbeheer, gerichter energiegebruik en meer welzijn bij de medewerkers
 • Vermindering van mogelijke milieurisico’s en vermijden van test- en onderhoudskosten door het wegvallen van stookolietanks
 

Nieuwe washal en nieuwe lakcabine

Ook de installatie van een nieuw biologisch systeem voor de behandeling van water uit de werkplaats toont hoe verantwoord PEMA omgaat met de natuurlijke hulpbronnen.

De washal heeft een opslagcapaciteit van ca. 14.000 liter. Deze wordt bovendien voorafgegaan door een slibopvangbak met een volume van ca. 31 kubieke meter.

Ook de installatie van een nieuwe lak- en droogcabine van 19,5 meter lang was een milieubewuste keuze. De installatie beschikt over een droogafscheiding en een verticale luchtgeleiding met frequentieregelaar en wordt gevoed met warmte-energie van de warmtekrachtkoppeling. Daarenboven kan de cabine door middel van een ingebouwde roldeur onderverdeeld worden. Zo kan er in twee afgesloten ruimtes onafhankelijk van elkaar gelakt of gedroogd worden.

Heeft u vragen of wilt u een persoonlijk consult? Neem contact met ons op! We kijken uit naar uw aanvraag.

CONTACT